Άννα Μυκονιάτη
Ιστ.Τέχνης-Επιμελήτρια στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τα Νέα 20.12.23.

 Το έργο της Λαλέ χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία, που γεννήθηκε μέσα από την επανάσταση των καταπιεσμένων Ελλήνων ενάντια στο ξένο δυνάστη, για να καταδικάσει μια άλλη μορφή καταδυνάστευσης, αυτή που η πατριαρχία επιβάλει στις θηλυκότητες, και να συμβολίσει τους αγώνες για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 Όταν τo 1958, στο απόγειο του μακαρθισμού στην Αμερική, o Alfred H. Barr, Jr., ιδρυτικός διευθυντής του MOMA, θέλησε να αγοράσει τον πίνακα του Jasper Johns Flag, 1954-55, ένα μέλος της Επιτροπής για τη Συλλογή του Μουσείου αναρωτήθηκε εάν η απόκτησή του θα εκθέσει το μουσείο σε επιθέσεις από οργανισμούς όπως η Αμερικανική Λεγεώνα. Ο Barr υπερασπίστηκε τον καλλιτέχνη ως «έναν κομψά ντυμένο Νότιο», ο οποίος είχε «μόνο τα πιο θερμά συναισθήματα για την αμερικανική σημαία»! Στη συνέχεια, το θέμα παραπέμφθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ωστόσο αποφάσισε κατά της αγοράς γιατί τα μέλη του φοβήθηκαν ότι θα πρόσβαλλε τις πατριωτικές ευαισθησίες.
 Το ΕΜΣT, σε μια άλλη εποχή, πιο λαμπερή, συμπεριέλαβε στη συλλογή του το έργο του Βλάσση Κανιάρη Συνύπαρξη-Coexistence, 1974, μια σημαία-συνδυασμό της ελληνικής και της γερμανικής. Το έργο ανήκει στην ενότητα Μετανάστες (1971–1976) και είναι ένα σχόλιο στo φαινόμενο μαζικής μετανάστευσης ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα στην Γερμανία και την αβέβαιη πραγματικότητα του εκτοπισμού και της ξενιτιάς. Αναρωτιέμαι, εάν μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου θεωρήσει ότι η σημαία του Κανιάρη προσβάλει το εθνικό σύμβολο, θα δοθεί εντολή της αφαίρεσης του έργου από την έκθεση της Συλλογής του Μουσείου;

 

Εκλογικά αποτελέσματα Σωματείου Εργαζομένων ΕΜΣΤ

 

Ψήφισαν: 47

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική επιτροπή

Έγκυρα σαράντα έξι (46), Άκυρα ένα (1), Λευκά μηδέν (0)

 

Για την ΕΚΚΑ

Έγκυρα σαράντα τέσσερα (44), Άκυρα μηδέν (0) Λευκά τρία (3)

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικά μέλη

Δελλαπόρτα Αγγελική                                23

Αλεξοπούλου Φωτεινή                              12

Σακελλαράκη  Μαρία                                 20

Θεοδωρίδης Ιωακείμ                                 10

Καλαμπόκα Ελένη                                      18

Φίλιππας Ευάγγελος                                  08

Κωνσταντινίδου   Δέσποινα                      18

 

Σβόλης Κωνσταντίνος                                18

 

 

 

 

 

 

 

Εξελεγκτική Επιτροπή

 

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικό μέλος

Μαυραγάνη Σοφία                                     28

Γανίτη Ελένη                                                    12

Πράνταλος Χρήστος                                   28

 

Σόμπολου Περσεφόνη                               18

 

 

 

 

 

ΕΚΑ

 

Τακτικά μέλη

Αναπληρωματικό μέλος

Δελλαπόρτα Αγγελική                                26

Σβόλης Κωνσταντίνος                                    18

 

 

 Εφορευτική Επιτροπή

          Γρηγόρης Σαμπάνης

           Κωνσταντίνος Κοντογιάννης

           Ιωάννης Ανεστόπουλος

 


 Ένα μεγάλο βήμα έγινε για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς στις 28/09/2023, μετά από μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, υπογράφτηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στο Σωματείο των Εργαζόμενων και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου. Είναι η δεύτερη σύμβαση που υπογράφει το Σωματείο από το 2018 που ιδρύθηκε, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατοχύρωση μιας σειράς εργασιακών δικαιωμάτων που για δεκαετίες ολόκληρες ήταν χαμένα στο θολό εργασιακό τοπίο των εποπτευόμενων Ν.Π.Ι.Δ.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την επικύρωση της Σ.Σ.Ε. από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Οικονομικών και την οριστική της εφαρμογή.

Σε μια περίοδο που τα εργατικά δικαιώματα και η συλλογική διαπραγμάτευσή τους βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, με την κυβέρνηση να έχει ψηφίσει πριν λίγες ημέρες ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, που ισοπεδώνει ό, τι άφησαν όρθιο τα μνημόνια και οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαπενταετία, η αγωνιστική διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. σε κάθε χώρο δουλειάς είναι ένα ανάχωμα στην επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


 

Συνεχίζει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ για τους πλημμυρόπληκτους της Θεσσαλίας. Ήδη μια πρώτη αποστολή με δέκα κούτες με τρόφιμα, είδη υγιεινής και απορρυπαντικά στάλθηκαν την προηγούμενη βδομάδα, με την αποστολή που έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ


 



ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ


Αθήνα, 18/09/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του

Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης

Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου,

ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική

συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!


Το Δ.Σ.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
  Αθήνα,   13/8/2023
 
Επίθεση στην ελευθερία λόγου και τη συνδικαλιστική ελευθερία συνιστά η Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για «έξωση» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από την ιστορική του έδρα
 
Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 στις 3 το μεσημέρι η Υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε Απόφαση με θέμα «Ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134 - 136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» και μας ανακοίνωσε ότι ως τις 9 Οκτωβρίου 2023 οφείλουμε να εκκενώσουμε το κτίριο που επί 41 χρόνια, με απόφαση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, στεγάζει τις δράσεις του Συλλόγου και ουδέποτε αμφισβητήθηκε από καμία κυβέρνηση ως τις 11/8/2023.
 
Το έωλο νομικό σκέλος της Απόφασης θα αναλυθεί σε επικείμενή μας τοποθέτηση και στις νομικές ενέργειες του ΣΕΑ που θα ακολουθήσουν.
Η ουσία όμως είναι αλλού: είναι σαφές ότι τα «επιχειρήματα» που επικαλείται η Υπουργός στην απόφασή της είναι απολύτως προσχηματικά, καθώς κατ’ ουσίαν επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντάς του ποιες δράσεις είναι «συμβατές» με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης και ποιες όχι. Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναγράφεται στην Υπουργική Απόφαση, οι δράσεις ενός σωματείου επιστημόνων οφείλουν να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης για να πραγματοποιηθούν. Αυτό είναι μια πράξη που καταφέρεται ευθέως ενάντια στην ελευθερία έκφρασης και λόγου, την ελευθερία του συνδικαλισμού και οφείλει να προβληματίσει κάθε δημοκράτη πολίτη.
Στη δημοκρατία, οι θέσεις ενός συνδικαλιστικού και επιστημονικού φορέα είναι θεμιτό και αναμενόμενο να μην ταυτίζονται πάντα με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία δικαιούνται να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο και να χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει εναντίον ενός ιστορικού σωματείου, επειδή δεν συμφωνεί με τις απόψεις που αυτό εκφράζει, ή ακόμη χειρότερα, με το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης.
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερο αυταρχισμό με σκοπό να πλήξει την δράση του σωματείου και των Ελλήνων αρχαιολόγων υπέρ της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, την αποκάλυψη της κατάπτυστης Συμφωνίας για τη Συλλογή Στερν, την θαρραλέα στάση του Συλλόγου στο θέμα της Μυκόνου που υπήρξε καθοριστική για το κίνημα που τώρα αναπτύσσεται για ελεύθερες παραλίες. Επιδεικνύει αυταρχισμό απέναντι στον αταλάντευτο αγώνα ενάντια στην έμμεση ιδιοποίηση των πέντε μεγάλων Μουσείων με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ με διορισμένες από την Υπουργό διοικήσεις, την εν γένει στάση συμπαράστασης στους αγώνες των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, για την κοινωνική δράση του Συλλόγου και το ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης για το ναυάγιο της Πύλου.
 
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το ναυάγιο της Πύλου απεκδύεται από κάθε ανθρώπινη διάσταση στην Υπουργική Απόφαση, όπου ο αδόκητος πνιγμός εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών γυναικών και παιδιών, που συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη και βρίσκεται υπό διερεύνηση από Διεθνείς Οργανισμούς, αναφέρεται ως «πρόσφατο πραγματικό περιστατικό, το οποίο είχε λάβει πολιτικές διαστάσεις».
Άραγε, έχουν ήδη αποφασίσει την παραχώρηση του κτηρίου σε άλλον, «ημέτερο», χρήστη;
 
Οι αρχαιολόγοι και οι συναφείς επιστημονικές ειδικότητες του Υπουργείου Πολιτισμού στεκόμαστε ενωμένοι και απέναντι σε αυτή την επίθεση.
Οι πέντε παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου, που ομόφωνα εκδίδουν αυτή την ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ήταν και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκρατική αντίληψη, σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό.
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα συνεχίσει να επιδιώκει, με κάθε τρόπο, τον διάλογο με την κοινωνία: η αρχαιολογία, όπως εμείς την ασκούμε, είναι μια επιστήμη των ανθρώπινων κοινωνιών, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Δεν θα υποκύψουμε σε καμία λογοκρισία.
 
Καλούμε τα σωματεία του ΥΠΠΟ, την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ, που επίσης χρησιμοποιούν κτίρια παραχωρημένα από το ΥΠΠΟ, να σταθούν στο πλευρό μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση για την επίθεση στην ελευθερία του συνδικαλισμού. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όλους τους πολίτες και τους φορείς με τους οποίους έχουμε παλέψει μαζί, να συμπαρασταθούν στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, με ψηφίσματα, κείμενα υπογραφών και με συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα ανακοινώσει ο ΣΕΑ, εν όψει και της προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
 
(Παρακαλούμε οι επιστολές τα ψηφίσματα να σταλούν στην Υπουργό Πολιτισμού minoff@culture.gr και τον Πρωθυπουργό primeminister@primeminister.gr με κοινοποίηση στο archaeol@otenet.gr)



Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση του Δ.Σ. & της Διεύθυνσης  Ε.Μ.Σ.Τ. για την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς και δίκαιης Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας. Για τον λόγιο αυτό προχωρούν σε μία σειρά ενεργειών ώστε να λυθεί το σημαντικό αυτό θέμα.

Για τις δράσεις αλλά και το ιστορικό της μη υπογραφής ΣΣΕ μίλησε στην Ελίζα Λιμοντζόγλου ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΜΣΤ Κώστας Σβόλης:

https://www.94fm.gr/o-proedros-ton-ergazomenon-sto-emst-kostas-svolis-mas-mila-gia-tin-diekdikisi-sse/



 Σε σειρά παρεμβάσεων προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την προηγούμενη εβδομάδα, διεκδικώντας την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς και δίκαιης Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.

Τη Δευτέρα 26/6/2023 πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ.Τ., ζητώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης τέτοιας που να μην είναι πίσω από τα κεκτημένα της προηγούμενης Σ.Σ.Ε. (η συγκεκριμένη είχε υπογραφεί το 2021). Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ.Τ. δεσμεύτηκε ότι η προηγούμενη Σ.Σ.Ε. θα παραμείνει σε ισχύ για όσο διάστημα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Μουσείο και στο Σωματείο.



Την Τετάρτη 28/6/2023 τα μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν παρέμβαση ενημέρωσης των δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη  τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων δύο εκθέσεων για τον Ξενάκη στο Ε.Μ.Σ.Τ. Ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής αρκετά έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά στα αιτήματα των εργαζομένων.



Την Πέμπτη 29/6/2023 προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στην κεντρική είσοδο του Μουσείου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού του Μουσείου για την άρνηση της Διεύθυνσης και της Διοίκησης να προσχωρήσουν στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε.



Σημαντική καταγραφή είχαν τόσο στον έντυπο όσο και στον διαδυκτιακό τύπο οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΜΣΤ, ενδεικτικά αναφέρουμε τις εφημερίδες «Ριζοσπάστη», «Η Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Πριν», τα διαδικτυακά περιοδικά «Monopoli», «Κοσμοδρόμιο», «ελculture», «Popaganda», «Παντιέρα».



Κλείνουμε με τη διαβεβαίωση ότι το Σωματείο και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας για όσο χρειαστεί, με άλλα λόγια μέχρι να νικήσουμε στον αγώνα που δίνουμε για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 


 

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την άρνηση του Δ.Σ. & της Διεύθυνσης  Ε.Μ.Σ.Τ. για την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς και δίκαιης Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.

Αντί λοιπόν να αποδεχθεί την πρόταση του Σωματείου μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα επιλύει στοιχειωδώς κάποια από τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων του Ε.Μ.Σ.Τ., αντιπροτείνει μια Σ.Σ.Ε. συρρικνωμένη, ακόμα και σε σχέση με εκείνη που είχε υπογραφεί για τη διετία 2021- 2023. Ψαλιδίζει τις ελάχιστες παροχές που θα μπορούσε να δώσει το Μουσείο, έστω για να ισχυρισθεί ότι κατανοεί τις μεγάλες απώλειες που είχαν τα εισοδήματα των εργαζομένων λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Κι αυτή είναι η επιλογή της διοίκησης τη στιγμή, μάλιστα, που την τελευταία χρονιά ο προϋπολογισμός του Ε.Μ.Σ.Τ. έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη έρχεται να επιβάλει τη διευθυντική αυθαιρεσία, αφού δεν αποδέχεται καμία αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία για τις κρίσεις των υπαλλήλων και τη διασφάλιση του επιστημονικού τους έργου. Φτάνει δε στο σημείο να μη δέχεται καν στο κείμενο της Σ.Σ.Ε. την αναφορά στα όσα ορίζει ο νόμος για τη εύρεση χώρου ανάπαυσης και διαλείμματος για το προσωπικό του Ε.Μ.Σ.Τ. και για τη σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Ε.Υ.Α.Ε.).

Το Σωματείο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα του για την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Σ.Σ.Ε. σε μια εποχή που το εργατικό εισόδημα συρρικνώνεται και η συνδικαλιστική δράση στοχοποιείται, ενώ την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές επιλογές και τα σχέδια των εργοδοτών προσπαθούν να καταργήσουν τις Σ.Σ.Ε., σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Οι εργαζόμενοι του ΕΜΣΤ αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα.

 

·Κανένας εργαζόμενος χωρίς Σ.Σ.Ε. σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

 

·Αυξήσεις στους μισθούς,  μείωση τιμών στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια

 

·Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πολιτισμό, υγεία, παιδεία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΧΓΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 


 

‼️

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που προχώρησαν σήμερα 21/6 και στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση της δράσης τους.
📍Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα από τη διοίκηση του Μουσείου που κωλυσιεργεί και αρνείται την υπογραφή της προτεινόμενης από τους εργαζόμενους ΣΣΕ, με σκοπό να παρακάμψει την κατοχύρωση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Αντιπροτείνει δε ένα σχέδιο σύμβασης που αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδεις παροχές, σε μια περίοδο που ο μισθός ψαλιδίζεται από την ακρίβεια, ενώ το Μουσείο έχει υπερδιπλασιάσει το προϋπολογισμό του. Η διοίκηση αρνείται ακόμη και την εφαρμογή των νόμων και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη χωροθέτηση χώρου ανάπαυσης και διαλείμματος για το προσωπικό του Ε.Μ.Σ.Τ.
📍Η προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερου περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΕΜΣΤ δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια περίοδο εργοδοτικής αποχαλίνωσης, που θεμελιώδεις κατακτήσεις στη συλλογική διαπραγμάτευση και κατοχύρωση και εργατικά δικαιώματα παραβιάζονται με τον άθλιο νόμο Χατζηδάκη και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αλλά και σε μια περίοδο που η διοίκηση Μενδώνη έχει απαξιώσει πλήρως τον πολιτισμό και τους εργαζόμενους που αποτελούν το νεύρο του.
📌 Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για δικαιώματα, για να μπει ένα τέλος στην εργασιακή εξάντληση και τους μισθούς πείνας που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική.
👉Κανένας εργαζόμενος χωρίς Σ.Σ.Ε. σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
👉Αυξήσεις στους μισθούς και μείωση τιμών στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια
👉Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πολιτισμό, υγεία, παιδεία.
Το Γραφείο Τύπου 21.6.2023