Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΣΤ

 

‼️

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που προχώρησαν σήμερα 21/6 και στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση της δράσης τους.
📍Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα από τη διοίκηση του Μουσείου που κωλυσιεργεί και αρνείται την υπογραφή της προτεινόμενης από τους εργαζόμενους ΣΣΕ, με σκοπό να παρακάμψει την κατοχύρωση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Αντιπροτείνει δε ένα σχέδιο σύμβασης που αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδεις παροχές, σε μια περίοδο που ο μισθός ψαλιδίζεται από την ακρίβεια, ενώ το Μουσείο έχει υπερδιπλασιάσει το προϋπολογισμό του. Η διοίκηση αρνείται ακόμη και την εφαρμογή των νόμων και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη χωροθέτηση χώρου ανάπαυσης και διαλείμματος για το προσωπικό του Ε.Μ.Σ.Τ.
📍Η προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερου περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΕΜΣΤ δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια περίοδο εργοδοτικής αποχαλίνωσης, που θεμελιώδεις κατακτήσεις στη συλλογική διαπραγμάτευση και κατοχύρωση και εργατικά δικαιώματα παραβιάζονται με τον άθλιο νόμο Χατζηδάκη και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αλλά και σε μια περίοδο που η διοίκηση Μενδώνη έχει απαξιώσει πλήρως τον πολιτισμό και τους εργαζόμενους που αποτελούν το νεύρο του.
📌 Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για δικαιώματα, για να μπει ένα τέλος στην εργασιακή εξάντληση και τους μισθούς πείνας που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική.
👉Κανένας εργαζόμενος χωρίς Σ.Σ.Ε. σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
👉Αυξήσεις στους μισθούς και μείωση τιμών στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια
👉Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πολιτισμό, υγεία, παιδεία.
Το Γραφείο Τύπου 21.6.2023