ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

 


Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα Σωματεία των εργαζομένων στην Λυρική Σκηνή στον αγώνα που δίνουν για την εφαρμογή της επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Στα τέλη Ιουλίου του 2020 και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, τα Σωματεία κατάφεραν να υπογράψουν ΣΣΕ με την διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από 12 ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη ΣΣΕ που είχε υπογραφτεί το 2008. Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της κι ενώ υπήρχε η υπόσχεση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της ΣΣΕ, ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να αποδεχτεί την παροχή μηνιαίου επιδόματος σίτισης στους εργαζόμενους που αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο. με πρόσχημα την πανδημία.

Σε μία εποχή που η πανδημία εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, το Υπουργείο Οικονομικών επικαλείται τον ίδιο λόγο για να ακυρώσει την υπογραφείσα Επιχειρησιακή ΣΣΕ. Και μάλιστα σε ένα από τα ελάχιστα θέατρα που συνεχίζουν την πολιτιστική τους δραστηριότητα, σε εργαζόμενους που από το 2012 έχουν υποστεί μείωση αποδοχών άνω του 50%.

  •          Υπερασπιζόμαστε τον θεσμό της Συλλογικής διαπραγμάτευσης
  •          Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  •          Διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ