ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Χρ.Λαδά 6 Αθήνα
Τηλ: 210-3689082
e-mail:sdp@uoa.
 gr

Αθήνα 14/05/2024

Α.Π. 5

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αγώνες!

Το πρωί της Τρίτης 14/5, μερικές ώρες μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια, τα ΜΑΤ παραβίασαν την είσοδο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με τροχούς, για να σπάσουν την κατάληψη που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο βράδυ σε αλληλεγγύη για τον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στη γενοκτονία που το κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει εναντίον τους εδώ και μήνες στην Γάζα.

Σε όλο τον κόσμο το φοιτητικό κίνημα, και όχι μόνο, βρίσκεται εδώ και καιρό στο δρόμο με κάθε τρόπο, με δυναμικές διαδηλώσεις και με καταλήψεις πανεπιστημίων υψώνοντας τη φωνή του ενάντια στη σφαγή της Παλαιστίνης.

Την ίδια στιγμή, το κράτος της Ελλάδας, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ , φροντίζει να μας δείξει με ποιανού το μέρος είναι. Δείχνοντας μηδενική ανοχή σε κάθε φωνή που έμπρακτα προσπαθεί να εναντιωθεί στο έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα, στέλνει κάθε είδους αστυνομική δύναμη, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, για να καταστείλει τις αντιδράσεις.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού όμως δε θα σταματήσει, όσο και να προσπαθούν.

Δεν ανεχόμαστε να αιματοκυλιέται ένας ολόκληρος λαός για τα κέρδη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ! Για αυτά τα κέρδη η χώρα μας συμμετέχει στο έγκλημα. Μισό εκατομμύριο τη μέρα πληρώνουν οι εργαζόμενοι τη φρεγάτα που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, λεφτά που εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας! Η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει την αμέριστη στήριξη της στο κράτος δολοφόνο! Αυτή η στήριξη δεν έχει καμία σχέση με την αμέριστη αλληλεγγύη που δείχνουμε τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο ελληνικός λαός στο λαό της Παλαιστίνης! Ότι και να κάνουν το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακούγεται πάντα πιο δυνατά, σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις χώρες του κόσμου!

·         Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.

·         Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

·         Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

·         Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. "Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!"

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ στέκεται δίπλα στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και σε όλους όσους παλεύουν ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη και απαιτεί:

·         Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

·         Καμία δίωξη εναντίον τους

·         Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος

Όλοι και όλες στο δρόμο για την Παλαιστίνη

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών