ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/09/2019


Το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και πολλά Εργατικά Κέντρα της χώρας.
Μέσα από το νέο πολυνομοσχέδιο για την «ανάπτυξη» η κυβέρνηση, πέρα από τις άλλες αντιλαϊκές ρυθμίσεις που εμπεριέχει ,συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί μια κατά μέτωπο επίθεση στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται συνδικαλιστικά και να διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματα τους. Ταυτίζουν την «ανάπτυξη» με την εργοδοτική αυθαιρεσία και την κρατική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό  κίνημα.
Μέσα από το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί:
  • Την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων.
  • Την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.
  • Την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ, μειώνοντας τη διαπραγματευτική δυνατότητα των σωματείων.
  • Την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην λήψη αποφάσεων των συνδικάτων  με αποτέλεσμα την απομαζικοποίηση τους και  την αδρανοποίηση των εργαζομένων.
  • Την κατάργηση της αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος με την δημιουργία ηλεκτρονικών μητρώων συνδικάτων που θα ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας.
  • Την αντικατάσταση των αναγκαίων μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο με την προώθηση της μερικής απασχόλησης Ιδιωτικού Δικαίου που εισάγει η παρ. 18 του Άρθρου 55.Με την διάταξη αυτή θα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι για 6μηνη μερική απασχόληση που δεν θα υπερβαίνει τις 4 ώρες ημερησίως.
  • Την μετακύλιση της ευθύνης και συνεχής απειλή πειθαρχικών διώξεων Υπαλλήλων αν σε διάστημα ενός μήνα δεν γνωμοδοτήσουν για τις «στρατηγικές επενδύσεις».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Σωματείο Εργαζομένων στο
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης