ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ



Αποκατάσταση Αληθείας αναφορικά στα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία
«ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» για την
προστασία των εργαζομένων της από τη διάδοση του COVID -19.

Μετά την τραγική κατάληξη που είχε για ένα στέλεχος της εταιρείας μας η νόσησή του από τον COVID-19, δεχθήκαμε - και δεχόμαστε - αναίτια επίθεση από Σωματεία Εργαζομένων, τα οποία με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδες διαδίδουν στο ευρύ κοινό δυσφημιστικούς (και συκοφαντικούς) ισχυρισμούς για την εταιρεία μας, αναφορικά στον τρόπο και τα μέσα που έχει λάβει και λαμβάνει για την προστασία των εργαζομένων της και των οικείων τους από τη διασπορά του COVID -19.
Με το παρόν και προς πλήρη αποκατάσταση της αληθείας, θέτουμε υπόψη κάθε ενδιαφερόμενου τα ακόλουθα:
Η εταιρεία μας, συνεπεία της θέσης της στο Ελληνικό και Διεθνές πεδίο όπου δραστηριοποιείται, παρακολουθώντας τις εξελίξεις διάδοσης του νέου ιού COVID -19 σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκίνησε ήδη από το μήνα Ιανουάριο του 2020 {ήτοι, πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ασθενούς με COVID -19 στην Ελλάδα (27/02/2020)} - την συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων και των συνεργατών μας, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή πληροφόρηση για την προστασία τους από τη διάδοση του ιού, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Στη συνέχεια προβήκαμε - και προβαίνουμε αδιάλειπτα- στην παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού και στην παροχή κάθε ενδεδειγμένου μέτρου προστασίας από την διάδοση του ανωτέρω ιού για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας (και κατ'επέκταση των οικείων τους), αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και κάθε αρμόδιου φορέα, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά κάθε επιβαλλόμενο και πρόσφορο μέτρο προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών μας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε φυσικού προσώπου συναλλάσσεται με την εταιρεία μας.
Την 06/04/2020 κλιμάκιο του κατά τόπον αρμόδιου Σ.ΕΠ.Ε με την ταυτόχρονη παρουσία δύο (2) εκπροσώπων του κατά τόπον αρμόδιου Εργατικού Κέντρου, διενήργησαν έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στο πλαίσιο «ελέγχου λήψης μέτρων για την πρόληψη και διασπορά του SARS-Cov-2» (άλλως, COVID-19). Το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο διαπίστωσε την εκ μέρους μας πλήρη λήψη μέτρων προστασίας από τη διασπορά του εν λόγω ιού σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεών μας, τις διαπιστώσεις δε αυτές εννοείται ότι γνωρίζουν ΚΑΙ οι εκπρόσωποι του επιληφθέντος Εργατικού Κέντρου.

Η διασπορά ΨΕΥΔΩΝ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΩΝ ειδήσεων - πέραν της ηθικής απαξίας, του ποινικού κολασμού και λοιπών συνεπειών που επισύρουν - ενδέχεται να προκαλέσουν εντελώς αβάσιμο φόβο σε εργαζόμενους, σε συνεργάτες μας, αλλά και στους οικείους τους, ακόμη και σε πελάτες της εταιρείας μας και κατ'επέκταση , στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επιτείνοντας το δυσάρεστο κλίμα που όλοι βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα, αναφορικά στις τραγικές συνέπειες διάδοσης του νέου ιού (COVID-19) σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία μας, τιμώντας τη θέση που κατέχει στο πεδίο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Διαμεταφορών, κάτω από τις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες απόλυτα αναγκαίες για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Προτεραιότητά μας ήταν και είναι η προστασία όσων εργάζονται σε εμάς, όσων συνεργάζονται μαζί μας, αλλά και όσων μας εμπιστεύονται ως πελάτες μας - Και η προτεραιότητά μας αυτή, αναφορικά στην προστασία των εργαζομένων μας, είναι γνωστή και σε όσους με δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προσωπικών ή συλλογικών σκοπιμοτήτων, εξαπολύουν ανυπόστατες κατηγορίες με τις αναρτήσεις και τις διαδόσεις τους !
Για τους ανωτέρω λόγους, με την παρούσα, επιθυμούμε την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ αναφορικά σε όσα ψευδή, συκοφαντικά και ανακριβή διαδίδονται σε βάρος της εταιρείας μας, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας έναντι οποιουδήποτε μας συκοφαντεί διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες που οδηγούν σε διασάλευση της εμπιστοσύνης με την οποία μας τιμούν τόσο οι εργαζόμενοι και συνεργάτες μας, όσο και πλήθος πελατών μας.



Η εταιρεία





__________________________________________________



Η απάντηση μας. 

Με ανακοίνωση δελτίου τύπου απαντάει η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ στις καταγγελίες του Σωματείου μας και του  Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Το Σωματείο μας θεωρεί ότι η ανακοίνωση της εταιρίας δεν απαντά στο βασικό ερώτημα του Σωματείου μας, γιατί δεν ενημερώθηκαν όσοι εργαζόμενοι του Ε.Μ.Σ.Τ. ήρθαν σε επαφή με το προσωπικό της να μην προβούν στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τη διαφύλαξη της δικής τους υγείας, της υγείας των συναδέλφων και των οικείων τους; Ούτε γιατί ενώ είχε συμβεί το συμβάν ζήτησε από εργαζόμενους στο Ε.Μ.Σ.Τ.( τόσο την 3η Απριλίου όσο και με εκ νέου e-mail στις 6 Απριλίου) να μεταβούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για υποθέσεις του Μουσείου;

Επίσης δεν απαντά στο βασικό ζήτημα που καταγγέλλει το το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, δηλαδή ότι από τη στιγμή της ύπαρξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από κορονοϊό σε εργαζόμενους της επιχείρησης -εκ των οποίων ο ένας δυστυχώς απεβίωσε- η επιχείρηση δεν ενημέρωσε επισήμως και αρμοδίως τους εργαζομένους της, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας τους και να εξεταστούν και οι ίδιοι. Ούτε παίρνει θέση στην διεκδίκηση του Συνδικάτου, να γίνει με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας άμεσα το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις που εργάζονταν οι συνάδελφοί τους που νόσησαν

Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ

__________________________________________________

https://drive.google.com/open?id=14JIUqGT4cqS8DfELaFF52b2Ir50c4MHH
Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου της εταιρίας ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ
https://drive.google.com/open?id=1aS4k2CVZPw4ulbFZ4FOPUJKzwYbu2_Hp
Η απάντησή μας